Bowery Hotel New York

The Bowery Hotel i New York

5*

Min första tanke när vi klev in på the Bowery Hotel var: Vad är det här för hotell?! Ska det här hotellet vara ett av de trendigaste i New York just nu, lovordat av många?

Jag möts av en unken doft och en pytte liten reception, och allt verkar sjavigt och slitet.

Både New York-bor och andra stilsäkra resenärer (bl.a. Alexa Chung och Poppy Delevingne) verkar dock älska the Bowery Hotel som andas ”old New York”.

Det finns gott om bevarade detaljer från sekelskiftet 1900 och allt verkar annorlunda och kul. Det är nog det som också är charmen med the Bowery Hotel.

Lobbyn

Det är onekligen mysigt att sitta här och studera alla människor, gärna sippandes Bowerys utmärkta kaffe. De väl insuttna sammets- och lädersofforna är bekväma, de turkiska mattorna och antika tapeterna vackra och helheten är så himla harmonisk och fin.

Lägg till servicen som är lagom personlig och trevlig.

Om vädret är fint, parkerar du dig på den charmiga uteplatsen som skymtar längst bort.

Lobbyn är väldigt populär för en drink efter maten och det kan vara svårt att komma in här om du inte bor på hotellet.

Baren – så vackert golv!

Studio Suite på the Bowery Hotel

Sängarna är bekväma, inget att klaga på här.

Fönster från golv till tak, turkiska mattor överallt.

Mitt i smeten i Lower East Side

Utsikten åt det ena hållet…
….och det andra

Så här tyckte vi om the Bowery Hotel:

Den som varit mycket i New York vet att många hotell är just lite sjaviga och slitna här och the Bowery Hotel är inget undantag.

Vi trivdes väldigt bra på the Bowery Hotel men … jag kan inte låta bli att undra hur rena de här gamla sammetssofforna är, när alla mattorna rengjordes senast (jag skulle inte gå barfota på rummet) och det doftar inte fräscht. Om du inte är känslig för sådant rekommenderar jag the Bowery Hotel helt klart – allt är toppen egentligen, från klientelet till servicen till läget.

Men the Bowery Hotel kommer inte att bli mitt favorithotell eller det finaste hotell jag bott på, det är nämligen det här eller det här.

Restauranger vi testade i närheten av the Bowery Hotel:

Gemma, förstås, the Bowery Hotels egna italienska restaurang. Här åt vi lunch och tyckte allt var bra men Gemma är inte värd en omväg.

Balthazar – alltid en hit på grund av stämningen. Jag gillar att komma hit även om maten inte får fulla fem poäng.

BB Bar and Grill – är ett stort ställe som har både bar, restaurang och en jätte trevlig uteplats, eller trädgård skulle man kanske kunna säga. Det är mycket folk; allt från familjer med mormor och småbarn till trendiga unga. Maten är god och stämningen bra och jag rekommenderar den här restaurangen om du reser med hela familjen. Reser du med kompisar eller med din käresta går du någon annanstans.

Rosie’s har underbar guacamole och trevlig stämning. Rosie’s rekommenderar jag framförallt dig som är i 20-års åldern. Det är inte vi men vi trivdes väldigt bra ändå!

En New York guide kommer snart!

Spread the love

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: